Vor tids måde at menneske på

Don’t mind the weather!

snapchat-3164191201887946708

I min første klumme skrev jeg, at sommerferien var ved at gå på hæld og skolen samt arbejdspladsen kaldte på os igen. Men noget af ?sommerferie følelsen? har hængt lidt i os endnu, for vi har jo haft en bid af den lækreste varmeste sensommer. Hvilket vi har været meget taknemmelige for, idet vores sommer mest har lignet et tidlig efterår? Men?

Folk, også jeg selv, snakker om det kommende efterår, som var det en klam tyv, der vil stjæle hyggen fra os. Vi, danskere, er faktisk verdensmestre i ?hygge?. Så, jeg minder ofte mig selv om, og nu også Jer, ?at lade vejret være vejret? og få det bedste ud af det.

Om sommeren nyder vi og hygger vi os med at; grille, spille spil i haven, gå ture, slikke sol, bade, sidde ude længe UDEN at skulle have et tons tæpper på os, ordne haven, duften af blomster, lyden af fugle, at der længe er lyst, bladende på træerne, se på himlens lyse blå farve, tage på ferie –  indenrigs som udenrigs, sommerhustur, gå i sommertøj, have ?sommerflirts? og så videre.

I vinterhalvåret nyder vi og hygger vi os med; boller og varm kakao, suppe, duften af regn, træernes blade skifter farver og gør vores udsigt endnu flottere, at bladende falder af træerne og at børnene leger med de nedfaldne blade, se sneen dale ned, snekamp og snemand, stearinlys, ild i pejsen, sidde ude med en masse tæpper på, sidde inde med færre tæpper på, pakke os ind i hyggesokker, ?hjemme-hygge-tøj? og halstørklæder, julen, nytåret og så videre.

  • (Der er flere ting, det ved jeg. Og vær opmærksom på, det er set fra mit perspektiv; en 28årig single kvinde, heh).

Det ligner egentlig, at der er flere positive sider ved vinterhalvåret, end ved sommerhalvåret, men jeg tror det også er et spørgsmål om, at vi i vinterhalvåret har behov for flere ?redskaber? til at gøre det hyggeligt? Hvorfor jeg også vil minde mig selv, og Jer om, at det kan godt være nogle siger (f.eks. metrologerne), at sommeren/sensommeren er ovre og vinterhalvåret dermed er på vej, men det er altså ikke ens betydende med, at hyggen automatisk siver væk fra os. Hyggen kommer af os ? og vi skal nok opretholde den, bare på en hel anden måde. Og sådan skal det da også være? Vi har da brug for variation? Ellers ville vi da heller ikke glæde os så meget til, når vejret skifter, hvis det hele tiden var det samme. Og det skal vi huske, vi skal huske at glæde os. Glæde os til det der kommer. Hav ikke fokus på vejret, men hvad du kan bruge det til!

Jeg skælder ikke ret tid direkte ud, men det er lige før jeg gør det til nogle af de metrologer, som fremtræder (optræder!) i medierne, for de er (dælme) gode til at, at få lavet en tendens med; varme/sommer -god, kulde og nedbør ? dårligt. Jo jo, de er da mennesker og opsnapper selvfølgelig tendensen fra mellem os andre mennesker om, hvilken tilhørsforhold vi har til de forskellige årstider, men husk nu, vejret er bare vejret, og det skal være der, så få det bedste ud af det, i stedet for at tendensere det og kobl det med en medbetydning, det ikke bør have.

Birthe Kjær viser tendensen (og hvor ikke ung, den er) i hendes sang; Sommer og sol, som blev indspillet i 1971. Jeg forkaster ikke hendes sangs budskab om, at det er rart at tænke på sommer og sommer rent psykologisk og biologisk er godt til os, men min pointe er; på andre måder er vinteren det også ? måske ikke ligeså kvantitativt – men kvalitativt.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Vor tids måde at menneske på